fbpx

H.-P.: 9.00 - 17.00 | Szo.: 9.00 - 13.00 | Vas.: Zárva

Image

Rólunk

Üzletünket a Máté Fotó-Optikát 1983-ban alapította édesapám Máté Imre (látszerészmester) és édesanyám Máté Imréné (látszerész). Szüleim nagy szakmai múlttal rendelkeztek már üzletük nyitásakor, így nem volt számukra kérdés, hogy megalapítsák Szentendre legelső optika-fotó szaküzletét egy nagyon hangulatos családi légkörben. Amit mai napig őrzünk!

Azóta sok változáson és bővülésen esett át a vállalkozásunk.

1983-ban 25m2-es kis helységben történt az optikai és fotóáruk értékesítése, majd 1990-ben egy 60m2-es üzlethelységgel bővültünk. Így lehetővé vált egy fotólabor majd egy szemvizsgáló helység kialakítása. 2012-ben teljes géppark csere történt, minden meglévő műszaki berendezésünket korszerűsítettük. Elmondhatjuk, hogy csúcs kategóriás berendezéseink vannak, a szakmát a legmagasabb szinten képviseljük. 

2019-ben teljes korszerűsítésen esett át az optika, új gépeket vásároltunk, amivel komplex szemészeti szűrést tudunk távdiagnosztikában SOTE szemész szakorvosokkal végezni. Az eladótér is új megjelenést kapott, modern stílusos bútorzattal. A külső portál is megújult, új cégér táblával.

Szentendrei Máté Optika csapata

Csapatunk

Szakmai elhivatottságunkat tükrözi, hogy a legtöbb szakmai konferencián, előadás sorozaton részt veszünk. Küldetésünknek tartjuk, hogy a lehető legmagasabb szakmai tudással rendelkezzünk és ezt fent is tartsuk annak érdekében, hogy Önöknek a legjobb szolgáltatást tudjuk nyújtani, magas minőségű termékeinkkel!

cégvezető
Máté Andrea

Máté Andrea

Máté Andrea

Cégvezető

1983 óta Édesapám és Édesanyám mellett voltam látszerész tanuló. 1985-ben végeztem el a látszerész és fotócikk kereskedői szakiskolát. 1992-ben kisfiam születésekor szakvizsgáztam optometriából, majd 2002-ben kontaktológiából.
Lányommal (Szandrával) együtt vezetjük Fotó- Optika üzletünket, aminek mára már az Optika lett a főprofilja.
Tagja vagyok a Magyar Optikus ipartestületnek.

Lányom 2008-ban szerezte meg a látszerész és fotócikk kereskedői szakiskoláját. Azután 2009-ben kezdte el a Semmelweis Egyetemen az Optometriát tanulni. 2012-ben sikerült a Semmelweis Egyetemen (az Erasmus program keretei között) egy újabb partner kapcsolat kialakításában részt venni az Aaleni egyetemmel. 2012-ben sikeres Erasmus pályázatnak köszönhetően 6 hónapot tanult az Aaleni Egyetem optometriai karán, ahol minden vizsgáját német nyelven sikeresen lezárt. 2013 júniusában tette le kiváló államvizsgáját a Semmelweis Egyetemen. Lányom végzi nálunk a kontaktlencse illesztést illetve a Polateszt vizsgálatot. Németországi tanulmányai nagyban hozzájárultak a magas szintű szakmai tudáshoz.

Metzger Alexandra

Metzger Alexandra

Látszerész, optometrista

Lányom szavai:

Lassan 15 éve dolgozom látszerészként és 10 éve optometristaként. Sokan meg szokták kérdezni miért választottam ezt a szakmát. Erre azt szoktam mondani, hogy ez nem is egy szakma ez egy hivatás. Hivatásomnak érzem, hogy hozzájáruljak a pácienseimnek a tökéletes látáskomfortjához. Szemüveges vagyok, így tudom, hogy a mai rohanó digitális világban mennyire fontos a tökéletes látás. Már tinédzser koromban tudtam, hogy optometrista szeretnék lenni. Szeretem a munkámban azt, hogy minden ember más és más, mindenkinek egyéni személyre szabott megoldásokra van szüksége. A legjobban az elégedett vásárlót szeretem, aki hálás azért, hogy egy divatos és egyéni igényekre szabott megoldást nyújtottam neki.

Metzger Alexandra

Nagyné Kocsis Nikoletta

Látszerész

Két főiskolát is elkezdtem érettségi után, de egyiket sem éreztem magaménak. A látszerészetbe csak úgy belecsöppentem sokmindent nem tudtam róla, de nagyon megszerettem. Imádok bütykölni, szerelni s szeretem a kihívásokat, amiket egy bonyolultabb dioptria s extra keret megalkotása kínál. Szeretem látni az elégedett ügyfeleket, amikor megkapják a segítségemmel optikailag és esztétikailag kiválasztott szuper szemüvegüket.

Miért válasszon Minket? 13+1 érv

 

 • Egy szívvel, egy lélekkel, egy család 1983 óta az Önök tökéletes látásáért!

 

 • Több mint 40 év szakmai tapasztalat, több generációs múlt

 

 • 100% megelégedési garancia

 

 • 12 hónap látásélességi garancia

 

 • Legkorszerűbb vizsgáló berendezések VISUCAT-MKH tesztekkel

 

 • Legoptimálisabb megoldás a látásproblémára

 

 • Személyre szabott látásvizsgálati program

 

 • Nálunk a látásvizsgáló, azaz optometrista szakmáját tekintve látszerész is, így a látásgondozását egy személy viheti az elejétől a végig (a computeres látásvizsgálattól a szemüveg megrendelésen át a szemüveg átadásig).

 

 • Modern optometria minden fortélyát ismerjük, ebben segítségünkre van a szakmai múltunk illetve a Németországi tanulmányok és folyamatos továbbképzések családias légkör, ahova egy kávéra is érdemes benézni.

 

 • Rugalmasak vagyunk, alkalmazkodunk az Önök idejéhez missziónk a tökéletes szemüveg elkészítése személyre szabott igényeknek megfelelően egyedülálló top 10 garanciánk.

 

 • +1 - 100% Vigyor garancia!

Érdeklődjön telefonon:

Image
Egy család, egy szívvel, egy lélekkel
40 éve az Önök tökéletes látásáért!
Nyitvatartás:
 • Hétfő - Péntek: 
 • Szombat:
 • Vasárnap:
2000 Szentendre, Sztaravodai út 54.

Területek