fbpx

H.-P.: 9.00 - 17.00 | Szo.: 9.00 - 13.00 | Vas.: Zárva

Szemüvegek UV tesztelése

Mit jelent az UV?

Az UV-sugárzás (ultraibolya-sugárzás) a Napból származó fény egyik típusa, mely, bár láthatatlan az emberi szem számára, fontos része mindennapi életünknek: meghatározó szerepet tölt be a D-vitamin képződésében, élénkítő hatással van ránk, illetve serkenti az endorfin termelődését. Az UV-sugárzásnak azonban káros hatásai is vannak, például a bőrünkre és a szemünkre nézve. Bár a legtöbb ember tisztában van az UV-sugárzás okozta veszélyekkel a nyár folyamán, kevesen gondoskodnak szemük védelméről az év többi részében is, amikor az UV-sugárzás kevésbé látható, azonban nem kevésbé veszélyes.

Ez a szolgáltatásunk teljesen ingyenes és azonnal elvégezzük.

Az UV-sugárzás hatása a szemünkre

Az UV-sugárzás túlzott mennyiségben káros lehet szemünk számára; a szürkehályog kialakulásának leggyakoribb oka, illetve különböző szempanaszokat és szembetegségeket idézhet elő:

  • Az UV-A sugárzás hozzájárul a szem körüli bőr öregedéséhez, és növeli a szürkehályog kialakulásának esélyét
  • Az UV-B sugárzás felelős a szaruhártya napégéséért, mely egy nagyon fájdalmas állapot
Image

A szem megfelelő védelme a káros UV-sugarakkal szemben

A szemünk, mint egyik legfontosabb érzékszervünk a létező leghatékonyabb védelmet igényli a káros UV-sugarakkal szemben. Bár a szemből érkező UV-sugarakat kiszűrik az UV-szűrővel rendelkező szemüveglencse alapanyagok, a szemüveglencse hátsó felületéről visszatükröződő UV-sugaraktól nem védik meg szemünket.

A Hoya legújabb felületkezelése, az UV Control azonban kiszűri ezeket a visszatükröződő UV-sugarakat, és a Hoya UV-védelmet biztosító alapanyagaival együtt teljes körű védelmet nyújt az UV-sugárzás okozta veszélyekkel szemben.

Mondjon nemet a káros visszatükröződésekre!
Védekezzen Ön is az UV-sugarakkal szemben!

Forrás: hoya.hu

Érdeklődjön telefonon:

Image
Egy család, egy szívvel, egy lélekkel
40 éve az Önök tökéletes látásáért!
Nyitvatartás:
  • Hétfő - Péntek: 
  • Szombat:
  • Vasárnap:
2000 Szentendre, Sztaravodai út 54.

Területek