fbpx

H.-P.: 9.00 - 17.00 | Szo.: 9.00 - 13.00 | Vas.: Zárva

Kontaktlencse illesztés és kontroll

KONTAKTLENCSE VIZSGÁLAT MENETE (első alkalom)

Mi történik Önnel, amikor először jön el kontaktlencse vizsgálatra?

Ezt a vizsgálati típust nevezzük kontaktlencse alkalmassági vizsgálatnak, nagyon hasonló a vizsgálat menete, mint a szemüvegrendelés esetén, pár extra dologgal kiegészítve.

lletve fontos megjegyezni, hogy a hölgyek lehetőleg smink nélkül, és rövidre vágott körmökkel jöjjenek, a minél gyorsabb betanulás érdekében.

Teljes alkalmassági vizsgálat 1-1,5 óra, időpont egyeztetés szükséges.

1. Anamnézis

Egy jó anamnézis fél diagnózis

mondják az orvosok. (anamnézis=kórelőzmény) Ez nagyon is így van nálunk Optometristáknál is, amikor a vizsgálat első szakaszában meghallgatjuk a páciens panaszait, illetve kérdéseket teszünk fel pl.: korábbi szemüveg viselési szokásairól, ez mind azért van, hogy a lehető legjobb megoldást tudjuk nyújtani a vizsgált személynek. Minél több információt mondanak el szemükkel, látásukkal kapcsolatban, annál részletesebb és személyre szabottabb lehet a vizsgálat és a szemüvegajánlás is.

Tehát a vizsgálat ezen szakasza, nagyon fontos a páciens őszintesége is. Pl: az antidepresszánsok szedését is meg kell említeni, ami a szárazszem szindrómának is lehet egyik okozója ezt hasznos tudni, mert műkönnyek ajánlásával megoldható a szárazszem probléma is; illetve szteroidok szedésénél is fontos tudni, hogy a szürkehályog gyorsabb kialakulásért, illetve ebből adódó látás romlásáért is felelős.

Anamnézis részei:

  • Családi anamnézis
  • Általános anamnézis
  • Szemészeti anamnézis
  • Jelen panaszok
Kontaktlencse illesztés

KONTAKTLENCSE KONTROLL VIZSGÁLAT MENETE

Milyen egy kontaktlencse kontroll vizsgálat?

Lényegesen rövidebb idő egy kontroll vizsgálat, mint amikor először illesztünk lencsét. Nagyon fontos, hogy kontroll vizsgálatra mindenképpen kontaktlencsében kell jönni, de erre figyelmeztetünk is. Kontaktlencse kontrollra kontaktlencsében kell jönni, de legyen Önnél mindenképpen tároló doboz folyadékkal és egy szemüveg, ha a kontaktlencsét esetleg le kell venni a szemről. Teljes kontroll vizsgálat 1-1,5 óra, időpont egyeztetés szükséges.

1. Anamnézis

Amennyiben régi lencseviselő a páciensünk, ugyan úgy egy anamnézis felvétellel kezdünk, ahol megbeszéljük az esetleges panaszokat.

Érdeklődjön telefonon:

Image
Egy család, egy szívvel, egy lélekkel
40 éve az Önök tökéletes látásáért!
Nyitvatartás:
  • Hétfő - Péntek: 
  • Szombat:
  • Vasárnap:
2000 Szentendre, Sztaravodai út 54.

Területek