fbpx

H.-P.: 9.00 - 17.00 | Szo.: 9.00 - 13.00 | Vas.: Zárva

Szakértői Blog

Optikán belüli újdonságokról, érdekességekről olvashat.

Miért fontos, hogy ne csak egy szemüvegünk legyen?

Neked hány dioptriás szemüveged van? Ha a válasza „egy”, az lehet, hogy kevés. Saját szemüvegviselői tapasztalataim írom le, szakmai szemmel ?

Nekem egészen mostanáig 10 szemüvegem volt. 12 év után most változott meg a dioptriám. A 10 szemüvegemből persze volt olyan amelyiket már csak fanatizmusból készítettem el magamnak. Most, hogy új dioptria kell fontossági sorrendbe tettem melyiket miért fontos elkészíteni.

Egy a fő szemüvegem egy fekete műanyag keret, ez ugye egy jolly joker mindenhez jó s ráadásul mivel jó nagy a kerete elég trendi is. Szakmai és életviteli szempontból mivel egésznap (napi 8 órát töltök beltérben / nem meglepően az optikában/) 5 méteren belülre nézek, azaz a szemem egy percet sem pihen. Nah jó a szép új vizsgáló úgy lett kialakítva, hogy a gyönyörű pilisi hegyeket látom, szóval néha tudom pihentetni a szemem, azzal, hogy távolra bambulok.

De ez a nap folyamán kb 10 perc összesen, ami édes kevés. Szerencsés vagyok mert nem kell állandóan a monitort nézni, így a fókuszaim állandóan változnak telefon-monitor- pénztárgép- olvasnivaló és páciens (tárgyaló távolság) között. De a nap végére akkor is elfáradnak a szemeim. Így ebben a szemüvegben a szemüveglencse a digitális szterszt is csökkenti (HOYA SYNC 0,53 as lencse HVLL réteggel) , így a nap végére nem fárad el a szemem, s a fejem sem fáj annyit (ezzel két szemüveget váltok ki). S egy második szemüveg is kellett gyorsan, ez kitalálhatjuk mi volt; egy napszemüveg ?

Image

Napszemcsi nélkül vezetni, egyenlő a lehetetlennel számomra, nagyon zavar az úttestről visszaverődő felesleges csillogás, és az hogy az erős fényben állandóan hunyorgok napszemüveg nélkül és mélyülnek a ráncaim – igen 32 évesen már vannak ráncok :).

A napszemüvegből olyat választottam, ami 60% os alapszínnel rendelkezik s majdnem 90% ra is be tud sötétedni az Inteligens Addaptive sun technológiának köszönhetően (ZEISS SUPERB monofocal addaptive polarizált sun szürke) , s nem utolsó sorban polarizált is, vagyis ha vízparton vagyok,akkor még kényelmesebb vele a látott kép, mert nincsenek zavaros csillogások, a víz felületen. Síeléskor is első osztályú, mert a hóról visszaverődő csillogást is megszünteti.

Ez a napszemcsi kb 3 különböző napszemüveggel ér fel, és a kerete is trendi (FOSSIL) ? IMÁDOM

Image

S aki teheti próbálja ki, igen nem olcsó ez a típusú lencse, de az eddigi vásárlóink 100% os megelégedettséggel vannak. Mindenki szereti vezetésnél, hogy a fényre reagál s a megfelelő sötétséget biztosítja minden fényviszonyban.

Image
Image

Ugye még egy nagyon fontos lencse fajtára lesz szükségem az a fényre sötétedő lencse, ez még nincs meg várok hozzá is egy trendi keretet ;). S ez is szimplán életviteli szempontok miatt kell, gondolom teszitek fel a kérdést minek nekem még az is, ha van napszemüvegem, amit nagyon dicsérek.

Na azért kell nekem ez is mert, ha családdal megyünk kirándulni bringázni, vagy csak a játszótérre, s ki tudja mikor érünk haza, de már sötét lesz, akkor nem kell annyi szemüveget magammal cipelni, nem kell cserélgetni, vagyis lustaság :). Tuti napszemcsibe elindulnék és szídnám magam, hogy sötét van s a víztiszta szemcsi otthon maradt. Így le van a gond, programnak megfelelően viselhetem ezt is.

S jöhet a kérdés miért nem csak fényresötétedőm van. Erre is meg van a válaszom ? Szimplán nem szeretem azt a nagyon minimális alapszínt sem ami a legjobb lencsének is van és az átmenetet amikor világosodik ki, azt meg az esztétika miatt nem kedvelem. S amikor felhős az idő is besötétedik, ami néha tud zavarni.

Viszont a sok negatívuma ellenére az egyik legpraktikusabb szemüveglencse ? S meg van mikor a legjobb nekem, hangsúlyozom számomra, mert van aki nagyon szereti állandóra is hordani a fényresötétedőjét

S itt még csak bele se vettem, hogy trendiség miatt is szeretnék majd még egy-két keretet, s más funkcióknak megfelelő lencsével;)

Zárszóként nekem 32 évesen erre a 3 szemüvegre mindenképpen szükségem van az életvitelem miatt. Ezek mind az én igényeimre személyre szabottan készültek. Ezért fontos mindig vizsgálat előtt után is jól átbeszélni mihez is szeretnéd a szemüveget. 

De persze tudnám még sorolni tovább, hogy még milyen egyébb más funkciókra is tudnék külön- külön szemüveget tartani, pl a vezetéshez is van olyan lencse ami éjszaka és rosszabb időben kontraszt fokozó hatásának köszönhetően a LED XENON lámpákat kiszűri és sokkal kényelmesebb a vezetés, de annyit nem vezetek ezért ez nálam már tényleg csak a 4. szemüveg. De lehet Te sokkal többet vezetsz s neked ez a legsarkalatosabb pont, akkor Neked ez lesz az első számú szemüveged.

Ezért is beszélgetünk olyan sokat minden kedves ügyfelünkkel, hogy a lehető legjobban tudjuk mire van szükséged, s melyik funkció a legfontosabb neked s a szemeidnek.

Illetve az is nagyon fontos , hogy 2szemüveg mindenképpen legyen mert mi van ha az egyikkel történik valami s nem tudjuk pár órán belül orvosolni a problémát?! Egy állandó szemüveg viselő nehezen viseli ezt a problémát. Sokat tapasztaljuk , hogy eltört a szemüvegem de nincs másik…oldjuk meg hamar, persze ebbe is próbálunk Nektek a leggyorsabbak lenni, de van olyan helyzet amikor nem megy… 

Napjaink lencséi specializáltak, annak érdekében, hogy több támogatást és nagyobb kényelmet nyújtsanak Neked a munkád, szabadidős tevékenységeid és az egész életed során. Az elsődleges szemüveg fogalma elavult, az én történetem olvastátok, lássuk általánosságban:

“Fedezzük fel, miért van szükségünk ma már több szemüvegre!”

A speciális lencsék több kényelmet biztosítanak a szemednek, és ezáltal Neked is. A különböző szemüvegek biztosítják a korrekció különböző szintjét, vagy olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek különleges támogatást nyújtanak 1-1 szituációban vagy élethelyzetben. Lehetetlen egyetlen szemüveggel minden tevékenységtípust lefedni.

Specializáld szemüvegeid!

A telefonodtó sem várnád el, hogy mindenre képes legyen, igaz? Jó arra, hogy beszélgess az ismerőseiddel, böngésszél az interneten, megfleljen néhány videó megnézésére, de nem tudja helyettesíteni a filmnézés élményét egy nagyképernyős TV-n. Ugyanez igaz a szemüvegedre is. Minden személy vizuális igényei különböznek, tehát fókuszálj arra, hogy Te mit akarsz kihozni a szemüvegedből!

Amikor specializálod a szemüveglencséid, 3 általános kategóriából választhatsz:

Általános használatra – A legtöbb embernek egy szemüvege van általános használatra. Az, hogy specializálja a szemüvegeit, nem azt jelenti, hogy meg kell szabadulnia az általános használatra fenntartott szemüvegétől. Ez az a szemüveg, melyben kikapcsolódhat a ház körül, és a feladatai széles választékát elvégezheti. 

Napszemüveg – Legyen az egy napszemüveg, mely megvéd az UV-sugaraktól, vagy egy pár fényresötétedő lencse, mely beltéren világos, kültéren pedig besötétedik, egy dioptriás napszemüveg gyakran hiányzik a legtöbb ember szemüvegkészletéből. Könnyű azt gondolnunk, hogy egy olcsó napszemüveg megfelelő lesz erre a célra, de nem mindegy, hogy tökéletes védelmet biztosít-e az UV-sugarakkal szemben, és kényelmet nyújt-e szemünknek egy napsütéses nap végén is.

Digitális lencsék – Nem menekülhetünk az elől, hogy digitális eszközök előtt éljük a mindennapjainkat. Az olyan digitális lencsék, mint a Sync III, arra vannak specializálva, hogy egy számítógép előtt töltött munkanap után is kevésbé fáradjon el a szemünk, és energikusabbnak érezzük magunkat. Amennyiben Te naponta néhány óránál többet töltesz képernyő előtt, a digitális lencsék segítenek a szemednek pihenni, és harcolnak a digitális szemfáradtság tünetei – pl. a fejfájás, száraz szemek, nyakfájás – ellen. 

Léteznek a fentieken túl további kategóriák is, pl. munkaszemüveg-lencsék, amelyek azok számára ideálisak, akik az irodában vagy a számítógép előtt dolgoznak a nap nagy részében, vagy a biztonsági, illetve sportlencsék, amelyek védelmet biztosítanak viselőiknek 1-1 adott helyzetben. 

Nálunk a Máté Fotó- Optikában segítünk Neked megtalálni azokat a szemüveglencse-típusokat, amelyek a legjobban segítik majd a mindennapjaid!

Fókuszálj arra, ami a legfontosabb, és kezd a specializálást ott, ahol a legtöbb időt töltöd, legyen az a munkád, a hobbid vagy bármely más tevékenység. A több szemüveg kényelmesebb látást eredményez!Határozza meg, mi fontos Neked, ezeket meséld el nekünk, s mi felvázoljuk az alternatívákat.

OptiVidual komplex látásvizsgálat keretei között a legtöbb információt meg tudhatod szemeidről, s így még könnyebb lesz összeszednünk mi a legfontosabb neked ?

Nagy Szeretettel várunk !

Érdeklődjön telefonon:

Image
Egy család, egy szívvel, egy lélekkel
41 éve az Önök tökéletes látásáért!
Nyitvatartás:
  • Hétfő - Péntek: 
  • Szombat:
  • Vasárnap:
2000 Szentendre, Sztaravodai út 54.

Területek