fbpx

H.-P.: 9.00 - 17.00 | Szo.: 9.00 - 13.00 | Vas.: Zárva

A kedvezmény Augusztus 14-től Szeptember 16-ig, komplett szemüveg vásárlásra érvényes.

ISKOLAKEZDÉS TELJES RÁKAPCSOLÁSSAL 2023-ban is!

Gyerekeknek a kedvezményes időszak alatt a FUNKCIONÁLIS LÁTÁSVIZSGÁLATOT AJÁNDÉKBA adjuk a szemüveghez, amennyiben komplett szemüveget vásárol.

Image
Image
Image
Mindjárt itt az iskola, szerezd be az idei iskolakezdéshez szükséges ÚJ szemüvegedet, és élvezd a komplett szemüvegkedvezményt!

Ezért gondoltunk RÁTOK családokra.

Kedvezményeinket nem csak a diákok, hanem az egész család igénybe veheti.

Lencsék

Lencsék

Monitor előtti kékfényvédelemmel ellátott
lencse  már
7.192Ft/db-tól.

Márkás termékek

Márkás termékek

A HOYA márka bizonyos lencséire
akár 30%-os
kedvezményt tudunk biztosítani.

Ajándék Kékvédelem

Ajándék Kékvédelem

ZEISS szemüveglencsékhez
AJÁNDÉK
Kékvédelmet adunk!

Elengedhetetlen, hogy gyermekünk jól lásson az iskolapadban, akár a táblát nézi, akár a könyvet-füzetet. Mit tehetünk?

Ilyenkor nyáron a gyermekek látásukat úgy használják, ahogy az a nagykönyvben meg van írva. Sok időt töltenek a szabadban, sokat mozognak s így a szemük távolra néz a legtöbbet. Ez a legpihentetőbb a szem számára. Így nyáron kicsit a szem háttérbe szorul, ami így van rendjén. Azért a megfelelő UV védelemről mindenképpen gondoskodni kell.

A gyerekek szemének védelme különösen fontos, mivel a szem egészséges fejlődése és megfelelő működése meghatározó a tanulási folyamatban és az általános életminőségben. Itt van néhány ok, amiért fontos a gyerekek szemének védelme:

Fejlődő szemek és agy: A gyermekek szemei és látórendszerük még fejlődésben vannak. A korai években a megfelelő látás és a szem koordináció kialakítása létfontosságú az agy és a vizuális rendszer helyes fejlődéséhez. Ahhoz, hogy a vizuális rendszer helyesen működjön FUNKCIONÁLIS látásvizsgálatra van szükség gyerekek esetében.

Tanulás és iskolai teljesítmény: A jó látás alapvető a tanuláshoz. A gyerekeknek szükségük van arra, hogy tisztán lássák a táblát, olvashassák a könyveket és részt vegyenek az órákon. Rossz látás befolyásolhatja az olvasási és írási képességeket, ami pedig hatással lehet az iskolai teljesítményre.

Képernyőidő és digitális eszközök: A mai világban a gyerekek egyre több időt töltenek digitális eszközök előtt, mint például okostelefonok, tabletek és számítógépek. Ez a hosszabb ideig tartó képernyőidő növelheti a digitális szemfáradtság és a szemészeti problémák kockázatát.

Megelőzés és kezelés: A korai években felfedezett szemészeti problémák könnyebben kezelhetők vagy korrigálhatók. Időben történő szemészeti vizsgálatok segíthetnek az esetleges problémák korai azonosításában és kezelésében.

Biztonság: A megfelelő látás hozzájárul a gyerekek biztonságos közlekedéséhez, például az úton való járkálás vagy a kerékpározás során.

Miért kell a gyerekek szemét jobban védeni?

Összességében a gyermekek szemének védelme nemcsak az egészségüket szolgálja, hanem hosszú távon pozitív hatással lehet a tanulási folyamatukra és az általános jólétükre is. Fontos rendszeresen ellenőrizni a gyerekek látását. A FUNKCIONÁLIS látásvizsgálat teljesen átfogó képet ad a gyermek vizuális rendszeréről.

Milyen fontos szempontok vannak a gyermek szemüveglencséjénel kiválasztásakor?

Gyermek szemüveglencséjének kiválasztásakor számos fontos szempontot érdemes figyelembe venni, hogy a gyermekeknek megfelelő és komfortos látáskorrekciót biztosítsunk. Íme néhány kulcsfontosságú tényező:

Dioptria és lencsetípus

A gyermekek szemüveglencséjének dioptriája a gyermek aktuális látási igényének megfelelően legyen beállítva. A lencsetípus is fontos – a vékony, könnyű és törésálló anyagok segíthetnek elkerülni a sérüléseket.

Anti-reflex bevonat

Az anti-reflex (AR) bevonat javítja a látást azzal, hogy csökkenti a visszaverődéseket és a szellemképeket. A kékfény védelemmel ellátott AR réteg a digitális készülékek használatakor segít csökkenteni a szemfáradtságot.

UV-szűrés

A megfelelő UV-szűrés rendkívül fontos, hogy megvédje a gyermek szemét a káros napsugárzástól.

Törésvédelem

Különösen fiatalabb gyermekeknél vagy aktív életmódot folytatóknál fontos, hogy a lencsék törésállóak legyenek, hogy minimalizálják a baleseti sérülések kockázatát.

Könnyen tisztíthatóság

A könnyen tisztítható lencsék megkönnyítik a szülők és a gyermekek számára is a szemüveg tisztán tartását.

Választék és stílus

A gyerekeknek fontos, hogy olyan keretet és lencséket válasszanak, amelyek tetszenek nekik és önbizalmat adnak nekik.

Szakember tanácsa

Az optikus segíthet kiválasztani a megfelelő szemüveglencséket a gyermek korának, életmódjának és látásigényének megfelelően

Felületi keménység

A gyerekek aktív életet élnek, így a lencséknek ellenállónak kell lenniük a karcokkal és sérülésekkel szemben.

Fontos, hogy a gyermek szemüveglencséjének kiválasztásakor együttműködj a gyermekkel, és vegyétek figyelembe az ő kívánságait is, hiszen a kényelem és a stílus egyaránt fontos a pozitív szemüvegviselés élményéhez.

Jelentkezz be online!

A kedvezmény Augusztus 14-től Szeptember 16-ig, komplett szemüveg vásárlásra érvényes.

Érdeklődjön telefonon:

Image
Egy család, egy szívvel, egy lélekkel
40 éve az Önök tökéletes látásáért!
Nyitvatartás:
  • Hétfő - Péntek: 
  • Szombat:
  • Vasárnap:
2000 Szentendre, Sztaravodai út 54.

Területek